פודקאסט ריביו

Dan Carlin's Hardcore History

14 ליולי 2018

סופרנובה במזרח – פרק 1

סופרנובה במזרח

תקציר

מלחמת העולם השניה בזירה האסייתית התחוללה בשנים 1937 עד 1945, אבל השורשים שלה עמוקים הרבה יותר. העם שלחם מול כל הסביבה שלו הוא העם היפני, שנחשב לשונה ויוצא דופן. דן קרלין מנסה להסביר מהם הגורמים והסיבות שהפכו את היפנים לאכזריים כלפי העמים שסביבם, מדוע הם תקפו את סין, למה היפנים נלחמים עד המוות ומה התפקיד של הקיסר בתרבות היפנית.

פורסם לראשונה באתר של דן קרלין

 

עוד פרטים על הפודקאסט :

פודקאסטים באותו נושא :

תעלומת הפנינה הסמואית

הפודקסט של דורון פישלר, התשובה, הוא אחד האהובים והידועים בעברית. דורון בוחר מבין שאלות שהוא מקבל בפייסבוק את המעניינות והמוזרות ביותר ועונה עליהן. והפעם – איך ייתכן שהמילה פנינה בשפת מדינת האיים סמואה היא, כן, פנינה?
בדיוק כמו בעברית? הם הרי בצד השני של העולם לגמרי מאיתנו! דורון לא מוותר ומוצא את התשובה.

סוגיית נאט״ו, או מדוע תקפה רוסיה?

סוגיית נאט״ו לכאורה עומדת בבסיס המלחמה באוקראינה. למה נאט״ו המשיכה להתקיים אחרי התפרקות בריה״מ? ולמה היא התרחבה מזרחה על-אף הידיעה שהדבר יצור מתיחות עם הרוסים? בפרק נענה על שתי השאלות האלו מנקודת המבט המערבית ונראה שהסוגיה היא רק תירוץ בידי מוסקבה.

המלחמה נגד הפופוליזם

הדמוקרטיות בכל העולם במשבר: קיטוב שמחריף, פוסט-אמת, משברים פוליטיים ממושכים ובעיקר התחזקות הפופוליזם, שמתאפיין בדה-לגיטימציה לכל מוסדות המדינה, ונישא על גבי מהפכה טכנולוגית שמאפשרת הפצת פייק-ניוז בקנה מידה מבהיל. לנגד עינינו משתנה העולם במהירות.

כל מה שרציתם לדעת על מלח

אם נחשוב על זה לרגע, המלח מקיף אותנו מכל עבר: אנחנו אוכלים אותו, נושמים אותות מרגישים אותו. לכן שמחנו מאוד לגלות פודקאסט בנושא מלח, שלא מתייחס רק למתכונים, אלא לכל ההיבטים של המלח

שמשפיעים על החיים שלנו, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. השיחה מעניינת מאוד, ההקלטה ברמה גבוהה – בקיצור, מאוד מומלץ!