פודקאסט ריביו

Dan Carlin's Hardcore History

8 ליוני 2021

סופרנובה במזרח – פרק 6 ואחרון

תקציר

שנת 1945, בשנה האחרונה למלחמת העולם השניה, הקרבות והברוטליות עולים מדרגה. בחזית האירופאית, הנאצים סופגים כ 10,000 הרוגים ליום. והיפנים? הם בנסיגה ומוציאים להורג את כל השבויים שבידיהם, חיילים, אזרחים, ילדים, כולם נרצחים. ההוראות שמגיעות מטוקיו הן חד משמעיות: נלחמים עד היפני האחרון, כולם ימותו. ככל שהקרבות נמשכים, האמריקאים מבינים מה התכנית היפנית, ומכנים את פצצת האטום.

פודקסט מדהים של דן קרלין, מסביר את הדילמות המוסריות ומעלה שאלות קשות אצל המאזינים. מומלץ בחום לכל חובב הסטוריה!

פורסם לראשונה באתר של דן קרלין

 

עוד פרטים על הפודקאסט :

פודקאסטים באותו נושא :

תעלומת הפנינה הסמואית

הפודקסט של דורון פישלר, התשובה, הוא אחד האהובים והידועים בעברית. דורון בוחר מבין שאלות שהוא מקבל בפייסבוק את המעניינות והמוזרות ביותר ועונה עליהן. והפעם – איך ייתכן שהמילה פנינה בשפת מדינת האיים סמואה היא, כן, פנינה?
בדיוק כמו בעברית? הם הרי בצד השני של העולם לגמרי מאיתנו! דורון לא מוותר ומוצא את התשובה.

סוגיית נאט״ו, או מדוע תקפה רוסיה?

סוגיית נאט״ו לכאורה עומדת בבסיס המלחמה באוקראינה. למה נאט״ו המשיכה להתקיים אחרי התפרקות בריה״מ? ולמה היא התרחבה מזרחה על-אף הידיעה שהדבר יצור מתיחות עם הרוסים? בפרק נענה על שתי השאלות האלו מנקודת המבט המערבית ונראה שהסוגיה היא רק תירוץ בידי מוסקבה.

המלחמה נגד הפופוליזם

הדמוקרטיות בכל העולם במשבר: קיטוב שמחריף, פוסט-אמת, משברים פוליטיים ממושכים ובעיקר התחזקות הפופוליזם, שמתאפיין בדה-לגיטימציה לכל מוסדות המדינה, ונישא על גבי מהפכה טכנולוגית שמאפשרת הפצת פייק-ניוז בקנה מידה מבהיל. לנגד עינינו משתנה העולם במהירות.

כל מה שרציתם לדעת על מלח

אם נחשוב על זה לרגע, המלח מקיף אותנו מכל עבר: אנחנו אוכלים אותו, נושמים אותות מרגישים אותו. לכן שמחנו מאוד לגלות פודקאסט בנושא מלח, שלא מתייחס רק למתכונים, אלא לכל ההיבטים של המלח

שמשפיעים על החיים שלנו, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. השיחה מעניינת מאוד, ההקלטה ברמה גבוהה – בקיצור, מאוד מומלץ!