פודקאסט ריביו

מה שלא סיפרה לי הגננת

9 לנובמבר 2021

ספר שופטים – סיפור הפילגש בגבעה

תקציר

למי שלא מכיר את הסיפור, הזדמנות לחזור אל התנ"כ אל אחד הסיפורים שאצלנו בבית הספר, לא ממש התמקדו בו…

איכות השמע לא מדהימה וחבל, אבל אנחנו הצלחנו לשרוד בגלל העניין.

הסיפור הנועל את ספר שופטים הוא סיפור נספח נוסף החוזר לראשית התקופה, ומגולל את סיפור פילגש בגבעה – הסיפור הנורא והאפל ביותר בתנ"ך.
בחלקו הראשון, מדובר בסיפור נורא על אדם רע לב ויחסו הלא נאות לפילגשו שבורחת ממנו, דבר שמוביל בהמשך הדברים לסיפור סדומי של התעללות נוראית באותה אישה מסכנה על ידי אנשים בני בליעל בעיר גבעה שבבנימין.
הסיפור הזה מתברר, נושא על גבו הרבה מעבר לאנקדוטה על אנשים ומעשים רעים, וכדי להבין את המשמעויות המקופלות בו עסקנו בהרחבה בתקופה, בתחרות על הנחלות ובשנאה העזה ששררה בין שבט בנימין לשבטי יהודה ויוסף. התחלנו להבין כיצד מסיפור פרטי של של איש אחד ואישה אחת, הסיפור מתגלגל במהירות למלחמת אחים טוטלית שבה כמעט והושמד שבט שלם מישראל.
סיפור עצוב מאוד הכתוב ביד אומן, ומסביר לנו הרבה על תקופת השופטים כולה ועל הסיבה העמוקה לפירוד השבטי שליווה אותנו לאורך כל הספר.

 

 

 

 

עוד פרטים על הפודקאסט :

פודקאסטים באותו נושא :

המרכז למחקרי ביטחון לאומי

נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית

בעקבות הניסיונות לקדם נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, בתיווך ארה״ב, מציג פאנל חוקרי המכון ניתוח של עיקרי התפתחויות בנושא זה, ובוחן את ההיתכנות של הסכם נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית בעתיד הקרוב, בחסות ממשל ביידן.

פודקאסט עם אסתר פרל על זוגיות

פודקאסט אסתר פרל על זוגיות שמספר לנו האם וכיצד אפשר להחזיר את הרומנטיקה לזוגיות? האמנם יש רק 3 סוגי מריבות? מתי עדיף לזוגות להיפרד ומהי הדרך הנכונה לעשות זאת?

כל מה שרציתם לדעת על מלח

אם נחשוב על זה לרגע, המלח מקיף אותנו מכל עבר: אנחנו אוכלים אותו, נושמים אותות מרגישים אותו. לכן שמחנו מאוד לגלות פודקאסט בנושא מלח, שלא מתייחס רק למתכונים, אלא לכל ההיבטים של המלח

שמשפיעים על החיים שלנו, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. השיחה מעניינת מאוד, ההקלטה ברמה גבוהה – בקיצור, מאוד מומלץ!

תעלומת הפנינה הסמואית

הפודקסט של דורון פישלר, התשובה, הוא אחד האהובים והידועים בעברית. דורון בוחר מבין שאלות שהוא מקבל בפייסבוק את המעניינות והמוזרות ביותר ועונה עליהן. והפעם – איך ייתכן שהמילה פנינה בשפת מדינת האיים סמואה היא, כן, פנינה?
בדיוק כמו בעברית? הם הרי בצד השני של העולם לגמרי מאיתנו! דורון לא מוותר ומוצא את התשובה.