פודקאסט ריביו

מה שלא סיפרה לי הגננת

9 לנובמבר 2021

ספר שופטים – סיפור הפילגש בגבעה

תקציר

למי שלא מכיר את הסיפור, הזדמנות לחזור אל התנ"כ אל אחד הסיפורים שאצלנו בבית הספר, לא ממש התמקדו בו…

איכות השמע לא מדהימה וחבל, אבל אנחנו הצלחנו לשרוד בגלל העניין.

הסיפור הנועל את ספר שופטים הוא סיפור נספח נוסף החוזר לראשית התקופה, ומגולל את סיפור פילגש בגבעה – הסיפור הנורא והאפל ביותר בתנ"ך.
בחלקו הראשון, מדובר בסיפור נורא על אדם רע לב ויחסו הלא נאות לפילגשו שבורחת ממנו, דבר שמוביל בהמשך הדברים לסיפור סדומי של התעללות נוראית באותה אישה מסכנה על ידי אנשים בני בליעל בעיר גבעה שבבנימין.
הסיפור הזה מתברר, נושא על גבו הרבה מעבר לאנקדוטה על אנשים ומעשים רעים, וכדי להבין את המשמעויות המקופלות בו עסקנו בהרחבה בתקופה, בתחרות על הנחלות ובשנאה העזה ששררה בין שבט בנימין לשבטי יהודה ויוסף. התחלנו להבין כיצד מסיפור פרטי של של איש אחד ואישה אחת, הסיפור מתגלגל במהירות למלחמת אחים טוטלית שבה כמעט והושמד שבט שלם מישראל.
סיפור עצוב מאוד הכתוב ביד אומן, ומסביר לנו הרבה על תקופת השופטים כולה ועל הסיבה העמוקה לפירוד השבטי שליווה אותנו לאורך כל הספר.

 

 

 

 

עוד פרטים על הפודקאסט :

פודקאסטים באותו נושא :

תעלומת הפנינה הסמואית

הפודקסט של דורון פישלר, התשובה, הוא אחד האהובים והידועים בעברית. דורון בוחר מבין שאלות שהוא מקבל בפייסבוק את המעניינות והמוזרות ביותר ועונה עליהן. והפעם – איך ייתכן שהמילה פנינה בשפת מדינת האיים סמואה היא, כן, פנינה?
בדיוק כמו בעברית? הם הרי בצד השני של העולם לגמרי מאיתנו! דורון לא מוותר ומוצא את התשובה.

סוגיית נאט״ו, או מדוע תקפה רוסיה?

סוגיית נאט״ו לכאורה עומדת בבסיס המלחמה באוקראינה. למה נאט״ו המשיכה להתקיים אחרי התפרקות בריה״מ? ולמה היא התרחבה מזרחה על-אף הידיעה שהדבר יצור מתיחות עם הרוסים? בפרק נענה על שתי השאלות האלו מנקודת המבט המערבית ונראה שהסוגיה היא רק תירוץ בידי מוסקבה.

המלחמה נגד הפופוליזם

הדמוקרטיות בכל העולם במשבר: קיטוב שמחריף, פוסט-אמת, משברים פוליטיים ממושכים ובעיקר התחזקות הפופוליזם, שמתאפיין בדה-לגיטימציה לכל מוסדות המדינה, ונישא על גבי מהפכה טכנולוגית שמאפשרת הפצת פייק-ניוז בקנה מידה מבהיל. לנגד עינינו משתנה העולם במהירות.

כל מה שרציתם לדעת על מלח

אם נחשוב על זה לרגע, המלח מקיף אותנו מכל עבר: אנחנו אוכלים אותו, נושמים אותות מרגישים אותו. לכן שמחנו מאוד לגלות פודקאסט בנושא מלח, שלא מתייחס רק למתכונים, אלא לכל ההיבטים של המלח

שמשפיעים על החיים שלנו, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. השיחה מעניינת מאוד, ההקלטה ברמה גבוהה – בקיצור, מאוד מומלץ!