חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פודקאסט ריביו

על המשמעות

30 למאי 2022

המלחמה נגד הפופוליזם

תקציר

הדמוקרטיות בכל העולם במשבר: קיטוב שמחריף, פוסט-אמת, משברים פוליטיים ממושכים ובעיקר התחזקות הפופוליזם, שמתאפיין בדה-לגיטימציה לכל מוסדות המדינה, ונישא על גבי מהפכה טכנולוגית שמאפשרת הפצת פייק-ניוז בקנה מידה מבהיל. לנגד עינינו משתנה העולם במהירות, ועידן התאוצות מוביל למשברים בריאותיים, סביבתיים וביטחוניים שרק ילכו ויתעצמו. על מנת להתמודד עם העתיד, דרושה מערכת ציבורית וחברתית מתפקדת. כדי לייצר כזו, דרוש לנו עדכון גרסה.

כשפרש מהפוליטיקה כתב פולקמן את ספרו הראשון, עדכון גרסה המתאר את הגורמים למשבר הפוקד את רוב הדמוקרטיות בעולם, מתוך הבנה שהוא אינו תלוי פרסונלית במנהיג כזה או אחר. הכותב, שהיה ציר מרכזי בתהליכים ציבוריים שהשפיעו על חיינו, מביא את אחורי הקלעים של סיפורים שהסעירו את המדינה ובונה מורה נבוכים למתנהל מאחורי הקלעים. ככזה, הוא ספר חובה לכל מי שישראל יקרה לו ומחפש לקחת חלק בעיצובה מחדש של המערכת.

****

הפרק הנו חלק מהפודקאסט על המשמעות

 

 

עוד פרטים על הפודקאסט :

פודקאסטים באותו נושא :

יובל נח הררי

יובל נח הררי – לא יהיו בחירות בישראל. הן יהיו כמו ברוסיה

ההיסטוריון פרופ' יובל נח הררי יצא בחודשים האחרונים למסע הרצאות ומפגשים בכל הארץ – להזהיר את הציבור מפני ניסיון ההפיכה המשטרית. בשיחה שקיים עם גיא רולניק, הוא מזהיר אותנו שהחלשת הכלכלה והצבא לא תטריד ולא תרתיע את הקבוצה המשיחית שדוחפת את ההפיכה המשטרית. "הם חושבים כמו הבולשביקים ברוסיה – מבחינתם שהכלכלה תקרוס ושאנשים יאכלו לחם עם בצל – הם יבנו כלכלה חדשה. זה לא מעניין אותם שהצבא יקרוס, הם אפילו יכולים להיות בעד. עולם ישן נחריבה, עולם חדש נבנה תחתיו.״

המרכז למחקרי ביטחון לאומי

נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית

בעקבות הניסיונות לקדם נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, בתיווך ארה״ב, מציג פאנל חוקרי המכון ניתוח של עיקרי התפתחויות בנושא זה, ובוחן את ההיתכנות של הסכם נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית בעתיד הקרוב, בחסות ממשל ביידן.

פודקאסט עם אסתר פרל על זוגיות

פודקאסט אסתר פרל על זוגיות שמספר לנו האם וכיצד אפשר להחזיר את הרומנטיקה לזוגיות? האמנם יש רק 3 סוגי מריבות? מתי עדיף לזוגות להיפרד ומהי הדרך הנכונה לעשות זאת?

כל מה שרציתם לדעת על מלח

אם נחשוב על זה לרגע, המלח מקיף אותנו מכל עבר: אנחנו אוכלים אותו, נושמים אותות מרגישים אותו. לכן שמחנו מאוד לגלות פודקאסט בנושא מלח, שלא מתייחס רק למתכונים, אלא לכל ההיבטים של המלח

שמשפיעים על החיים שלנו, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. השיחה מעניינת מאוד, ההקלטה ברמה גבוהה – בקיצור, מאוד מומלץ!