חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

The History of English Podcast

18 ליוני 2012

ההיסטוריה של השפה האנגלית – פרק ראשון

תקציר

השפה האנגלית נחשבת כשפה הבינלאומית השלטת בכוכב הלכת ארץ. למרות שכשפת אם היא לא הראשונה בכמות הדוברים, הרי שאנשים הדוברים שפת שונות יתקשרו ביניהם בדרך כלל באנגלית. פרק ההיכרות של הפודקאסט מספר למה המסע של האנגלית הוא סיפור שמתחיל בערך 4,000 שנים לפני הספירה ואיך ההסטוריה משפיעה על שפות.

משתתפים

נוצר ומוגש על ידי קווין סטראוד

למה הפודקאסט מומלץ

הפודקאסט מספר על השפה האנגלית, אבל בעצם מספר סיפור הסטורי מרתק שנמשך לאורך אלפי שנים, כאשר בכל תקופה נוספות מילים חדשות לשפה האנגלית, בין אם זה מצרפתית דרך הכיבוש של אנגליה במאות ה 11-13, דרך הויקינגים שפלשו מצפון, השפות הקלטיות בתקופה שלפני רומא, לטינית בתקופה הרומאית והחל בשפות ההינדו ארופאיות שהחלו אי שם באלף הרביעי לפני הספירה.

 

מידע נוסף

עלה לראשונה באתר The History of English Podcast

עוד פרטים על הפודקאסט :

פודקאסטים באותו נושא :

יובל נח הררי

יובל נח הררי – לא יהיו בחירות בישראל. הן יהיו כמו ברוסיה

ההיסטוריון פרופ' יובל נח הררי יצא בחודשים האחרונים למסע הרצאות ומפגשים בכל הארץ – להזהיר את הציבור מפני ניסיון ההפיכה המשטרית. בשיחה שקיים עם גיא רולניק, הוא מזהיר אותנו שהחלשת הכלכלה והצבא לא תטריד ולא תרתיע את הקבוצה המשיחית שדוחפת את ההפיכה המשטרית. "הם חושבים כמו הבולשביקים ברוסיה – מבחינתם שהכלכלה תקרוס ושאנשים יאכלו לחם עם בצל – הם יבנו כלכלה חדשה. זה לא מעניין אותם שהצבא יקרוס, הם אפילו יכולים להיות בעד. עולם ישן נחריבה, עולם חדש נבנה תחתיו.״

המרכז למחקרי ביטחון לאומי

נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית

בעקבות הניסיונות לקדם נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, בתיווך ארה״ב, מציג פאנל חוקרי המכון ניתוח של עיקרי התפתחויות בנושא זה, ובוחן את ההיתכנות של הסכם נורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית בעתיד הקרוב, בחסות ממשל ביידן.

פודקאסט עם אסתר פרל על זוגיות

פודקאסט אסתר פרל על זוגיות שמספר לנו האם וכיצד אפשר להחזיר את הרומנטיקה לזוגיות? האמנם יש רק 3 סוגי מריבות? מתי עדיף לזוגות להיפרד ומהי הדרך הנכונה לעשות זאת?

כל מה שרציתם לדעת על מלח

אם נחשוב על זה לרגע, המלח מקיף אותנו מכל עבר: אנחנו אוכלים אותו, נושמים אותות מרגישים אותו. לכן שמחנו מאוד לגלות פודקאסט בנושא מלח, שלא מתייחס רק למתכונים, אלא לכל ההיבטים של המלח

שמשפיעים על החיים שלנו, מאיפה הוא בא ולאן הוא הולך. השיחה מעניינת מאוד, ההקלטה ברמה גבוהה – בקיצור, מאוד מומלץ!